Παραδοσιακοί Λουκουμάδες με αλεύρι Harisin

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες με αλεύρι Harisin

Υλικά :

• 5 ½ φλιτζάνια HARISIN αλεύρι

• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

• 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά

Χλιαρό νερό (όσο πάρει για τη ζύμη)

1 κουταλάκι αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι μέλι

1 φλιτζάνι νερό

 Κανέλλα

Εκτέλεση:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι. Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και περιμένουμε 10-15 λεπτά. Κάνουμε ένα λάκκο στη μέση του αλευριού και ρίχνουμε τη μαγιά. Ανακατεύουμε και σιγά – σιγά ρίχνουμε νερό μέχρι να γίνει χυλός, ούτε πηχτός ούτε αραιός. Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί.

2. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μια κουταλιά ζυμάρι κάθε φορά. Μόλις φουσκώσουν και ροδοκοκκινίσουν, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και βάζουμε τα επόμενα.

3. Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το φλιτζάνι με το νερό και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να γίνουν σιρόπι. Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στους λουκουμάδες.

4. Πασπαλίζουμε με κανέλλα.