Τάρτα με σπανάκι και φέτα χωρίς γλουτένη

Τάρτα με σπανάκι και φέτα χωρίς γλουτένη

Τάρτα με σπανάκι και φέτα χωρίς Γλουτένη!!!

Υλικά για 6-8 άτομα.

Για τη βάση της τάρτας :

175 γρ αλεύρι Semper White Mix,

75 γρ μαργαρίνη σκληρή ,

2-3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό.

Για τη γέμιση :

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο,

225 γρ κατεψυγμένο σπανάκι ψιλοκομμένο,

2 μέτρια αβγά,

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος,

αλάτι και πιπέρι,

75 γρ τυρί φέτα κομμένο σε φέτες.

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι.Προσθέστε τη μαργαρίνη κομμένη σε κομματάκια και ανακατέψτε με το αλεύρι με τα δάκτυλά σας, μέχρι που το μείγμα να θυμίζει ψίχουλα.Βάλτε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο.Προσθέστε το κρύο νερό κουταλιά προς κουταλιά.Ανακατέψτε το μείγμα μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη.Ζυμώστε μέχρι η ζύμη σας να γίνει μαλακή, αλλά όχι κολλώδης και να αφήνει το μπολ καθαρό.Σε φύλλο λαδόκολας πασπαλίστε λίγο αλεύρι και τοποθετήστε τη ζύμη σας.Χρησιμοποιώντας άλλο ένα φύλλο λαδόκολας από πάνω ανοίγουμε το φύλλο με πλάστη.Σχηματίστε ένα κάπως παχύ φύλλο.Τοποθετήστε προσεκτικά το φύλλο στη φόρμα ψησίματος.Κατόπιν τοποθετήστε ένα ρηχό μεταλλικό ταψί στον προθερμασμένο φούρνο(θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα).Για τη γέμιση: Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.Στραγγίστε και απλώστε επάνω στη βάση της τάρτας.Τοποθετήστε το σπανάκι σε κατσαρόλα και το ζεσταίνετε μέχρι να μαλακώσει.Μέσα σε ένα σουρωτήρι στραγγίζετε καλά το σπανάκι και το βάζετε πάνω από τα κρεμμύδια.Χτυπήστε το αβγά με την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο.Βάλτε τη φέτα πάνω στο σπανάκι & ρίξτε το μείγμα των αβγών.Τοποθετήστε τη φόρμα της τάρτας επάνω στο μεταλλικό ταψί και αφήστε να ψηθεί για 25-30 λεπτά.Προτεινόμενη θερμοκρασία φούρνου 200 βαθμούς.