Φρέσκο ζυμωτό ψωμί με αλεύρι Harisin

Παρασκευή ψωμιού χωρίς γλουτένη

Για 1kg ψωμί

Υλικά :

• 500gr HARISIN αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με φυσική μαγιά 8gr, (περιλαμβάνεται στη συσκευασία με το αλεύρι)

• 500 ml ζεστό νερό (2 γεμάτα ποτήρια)

• 40 gr ελαιόλαδο

• αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού = 5gr) (Να μην προστεθεί σε δίαιτες χαμηλές σε αλάτι)

 

Ε κ τ έ λ ε σ η :

1. Τοποθετείστε το αλεύρι σε ένα μπωλ, και προσθέστε τη μαγιά το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά. Πριν ξεκινήσετε την ανάμιξη όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

2. Προσθέστε ζεστό νερό (θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 40 ºC) στο μίγμα και ζυμώστε για αρκετά λεπτά (με το χέρι ή με ηλεκτρικό αναδευτήρα) μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.

3. Τοποθετήστε τη ζύμη σε μια φόρμα ψησίματος αφού πριν την έχετε αλείψει με λάδι μεγέθους περίπου: 20 x 10 cm. Η ποσότητα της ζύμης θα πρέπει να γεμίσει τη φόρμα ως τη μέση.

4. Ζύμωση: Καλύψτε τη φόρμα ψησίματος με ένα πανάκι και αφήστε το να «ξεκουραστεί» περίπου ½ ώρα σε ζεστό μέρος (37ºC) έως η ζύμη να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

5. Τοποθετείστε τη φόρμα σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 200 ºC και ψήστε το ψωμί για 20 – 30 λεπτά μέχρι η κρούστα να γίνει χρυσαφί.

6. Τέλος βγάλτε το από τον φούρνο και από τη φόρμα ψησίματος και αφήστε το ψωμί έξω για μερικά λεπτά.

 

Μόλις κρυώσει το ψωμί (ολόκληρο ή σε φέτες) μπορεί να συντηρηθεί στην κατάψυξη μέσα σε πλαστικές σακκούλες.