Χωνάκια με γέμιση κρέμας χωρίς γλουτένη

Χωνάκια με γέμιση κρέμας χωρίς γλουτένη

30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 2

Υλικά
100gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
4 κουταλιές ζάχαρη
50gr βούτυρο
2 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής
Ξεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι των αυγών. Προσθέστε λίγο αλάτι στο ασπράδι και χτυπήστε το μέχρι να σφίξει. Ανακατέψτε τη μαγιά με το αλεύρι. Χτυπήστε τους κρόκους με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα και μετά ανακατέψτε σε αυτό το αλεύρι, τη ζάχαρη και τα ασπράδια. Καλύψτε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια κουτάλας φτιάξτε τέσσερεις δίσκους από το μίγμα, οι οποίοι θα έχουν την ίδια διάμετρο και το ίδιο πάχος. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊ C μέχρι να πάρουν ένα καφέ-χρυσό χρώμα. Γυρίστε τους δίσκους από την άλλη μεριά και καθώς είναι ζεστοί, φτιάξτε τους κώνους (χωνιά). Αφήστε τα να κρυώσουν σε τέσσερα στενά ποτήρια.