Παρασκευή ψωμιού χωρίς γλουτένη

Παρασκευή ψωμιού χωρίς γλουτένη

Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:

50 λεπτά στους 200° C

500γρ αλεύρι για ψωμί Schär – MIX B
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10γρ (1 κουτάλι σούπας) ξηρή μαγιά ή 15 γρ (2 κουτάλια σούπας) φρέσκια μαγιά
6γρ ( κουταλάκια γλυκού) λάδι
500ml (2 κούπες) χλιαρό νερό

Εκτέλεση Συνταγής
1. Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι για ψωμί Schär – ΜΙΧ Β μαζί με το αλάτι και τη μαγιά και προσθέτετε το λάδι και το νερό.

2. Ανακατεύετε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα ή με ένα πιρούνι, έως ότου μια ομοιογενείς ζύμη να σχηματιστεί.

3. Τοποθετείτε και στρώνετε ομοιόμορφα τη ζύμη σε μια φόρμα ψωμιού, την οποία έχετε επαλείψει με λάδι και της έχετε ρίξει μικρή ποσότητα αλευριού.

4. Σκεπάζετε τη φόρμα του ψωμιού με μια υγρή πετσέτα και αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει, μέχρι να φτάσει στο διπλάσιο του όγκου της.

5. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και τοποθετείτε ένα πυρίμαχο σκεύος γεμάτο με νερό, στον πάτο του φούρνου. Όταν ο φούρνος αποκτήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, τοποθετείτε την φόρμα και ψήνετε για 50 λεπτά.
Μην ανοίγετε την πόρτα του φούρνου κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

6. Βγάζετε τη φόρμα από τον φούρνο, αναποδογυρίζετε τη φόρμα για να βγάλετε το ψωμί και περιμένετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.