Τηγανίτες χωρίς γλουτένη

Τηγανίτες χωρίς γλουτένη

25 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1
4 τεμάχια

Υλικά
130gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
250ml γάλα
2 αυγά
Λίγο αλάτι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση Συνταγής
Ανακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι, προσθέστε το κρύο γάλα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε το μίγμα να «μείνει» για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε μία γεμάτη κουτάλα από την ζύμη και βάλτε την στο τηγάνι με το καυτό λάδι, φροντίζοντας να απλωθεί καλά σε όλο τον πάτο του τηγανιού. Όταν η ζύμη ψηθεί από την μία πλευρά γυρίστε την να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Οι τηγανίτες σερβίρονται ως γλυκό, προσθέτοντας κρέμα, λιωμένη σοκολάτα κλπ. ή αλμυρές με τυρί, ζαμπόν κλπ. Οι τηγανίτες μπορούν να προετοιμαστούν και από την προηγούμενη ημέρα.