Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη

Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη

1 ώρα
Βαθμός δυσκολίας: 2
Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:
45 λεπτά στους 200° C

Υλικά:

230gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
120gr ζάχαρη
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια σε σκόνη
150ml νερό
150gr βούτυρο ή μαργαρίνη

Υλικά για τη γέμιση:
3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια
40gr ζάχαρη
1 κουταλιά κανέλλα

Εκτέλεση:

Λιώστε το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί μία ανοιχτόχρωμη και αφράτη κρέμα. Προσθέστε το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια στο αλεύρι και ανακατέψτε το με την αφράτη κρέμα των αυγών, μαζί με το νερό και το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετείστε τη ζύμη που φτιάξατε σε στρογγυλή φόρμα, την οποία έχετε λαδώσει και αλευρώσει. Τοποθετείστε τα κομμάτια των μήλων στην επιφάνεια και ραντίστε με τη ζάχαρη και την κανέλλα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200̊C για 45 λεπτά.

Ελεύθερο γλουτένης, Ελεύθερο σιταριού