Αφράτα ψωμάκια με ανθρακούχο νερό χωρίς γλουτένη

Αφράτα ψωμάκια με ανθρακούχο νερό χωρίς γλουτένη

Συστατικά

500 γρ Αλεύρι Schar mix B 450ml ανθρακούχο νερό,1/2 του του γλυκού ζάχαρη, 2 κουταλιές του γλυκού λάδι,10 γρ. ξηρή μαγιά χωρίς γλουτένη, 1 κουταλάκια του γλυκού αλάτι.

Διαδικασία

Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε το νερό,τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώστε καλά. Προσθέστε το λάδι και ζυμώστε για λίγα λεπτά ακόμη, έως ότου μαλακώσει η ζύμη.

Πασπαλίστε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και σχηματίστε με τα χέρια ψωμάκια (περίπου 80 γρ το κάθε ένα).Χαράξτε την επιφάνειά τους με ένα μαχαίρι και πασπαλίστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Τοποθετήστε τα ψωμάκια σε σχάρα με λαδόκολλά, σκεπάστε με ένα υγρό πανί και αφήστε σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά έως ότου διπλασιάσουν τον όγκο τους.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο(220 βαθμούς) για περίπου 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία.