Σταφιδόψωμο με αμύγδαλα χωρίς γλουτένη

Σταφιδόψωμο με αμύγδαλα χωρίς γλουτένη

1 ώραΧρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:8-10 λεπτά στους 250° C Υλικά600gr αλεύρι ΣΑΡ Mix B για ψωμί50gr μαργαρίνη400ml χλιαρό νερό10gr (1 κουταλιά) ξηρή μαγιά30gr ψιλοκομμένα αμύγδαλα30gr σταφίδεςΛίγο αλάτι Εκτέλεση ΣυνταγήςΛιώστε τη μαργαρίνη και αραιώστε την με το νερό. Προσθέστε τη μαγιά και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές […]

Παρασκευή ψωμιού χωρίς γλουτένη

Παρασκευή ψωμιού χωρίς γλουτένη

Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία: 50 λεπτά στους 200° C 500γρ αλεύρι για ψωμί Schär – MIX B1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι10γρ (1 κουτάλι σούπας) ξηρή μαγιά ή 15 γρ (2 κουτάλια σούπας) φρέσκια μαγιά6γρ ( κουταλάκια γλυκού) λάδι500ml (2 κούπες) χλιαρό νερό Εκτέλεση Συνταγής1. Αναμιγνύετε καλά το αλεύρι για ψωμί Schär – ΜΙΧ Β μαζί […]

Χωνάκια με γέμιση κρέμας χωρίς γλουτένη

Χωνάκια με γέμιση κρέμας χωρίς γλουτένη

30 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: 2 Υλικά100gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις4 κουταλιές ζάχαρη50gr βούτυρο2 αυγά2 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιάΛίγο αλάτι Εκτέλεση ΣυνταγήςΞεχωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι των αυγών. Προσθέστε λίγο αλάτι στο ασπράδι και χτυπήστε το μέχρι να σφίξει. Ανακατέψτε τη μαγιά με το αλεύρι. Χτυπήστε τους κρόκους με το βούτυρο […]

Τηγανίτες χωρίς γλουτένη

Τηγανίτες χωρίς γλουτένη

25 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: 14 τεμάχια Υλικά130gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις250ml γάλα2 αυγάΛίγο αλάτιΛάδι για τηγάνισμα Εκτέλεση ΣυνταγήςΑνακατέψτε τα αυγά με το αλεύρι, προσθέστε το κρύο γάλα και το αλάτι και συνεχίστε να ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε το μίγμα να «μείνει» για περίπου 10 λεπτά. Πάρτε μία γεμάτη κουτάλα από την ζύμη και […]

Κέικ βανίλιας σοκολάτας Gluten Free

Κέικ βανίλιας σοκολάτας Gluten Free

1 ώρα και 15 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: 1Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:60 λεπτά στους 200° C Υλικά500gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις250gr βούτυρο250gr ζάχαρη2 βανίλια σε σκόνη3 αυγά1 κουταλιά ρούμιΛίγο αλάτι1 συσκευασία μπέικιν πάουντερ125ml γάλα3 κουταλιές κακάο2 κουταλιές ζάχαρη2 κουταλιές γάλα Εκτέλεση ΣυνταγήςΑνακατέψτε καλά το βούτυρο και σιγά σιγά προσθέστε σ’ αυτό τη ζάχαρη, […]

Κρέπες χωρίς γλουτένη

30 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: 1Για 6 μερίδεςΧρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά Υλικά110gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις2 αυγά2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο250ml (1 φλιτζάνι) γάλαΛίγο αλάτι1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο6 φέτες ζαμπόν6 φέτες τυρί Εκτέλεση Συνταγής1. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά, το αλεύρι και το αλάτι 2. Προσθέστε σιγά σιγά το […]

Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη

Μηλόπιτα χωρίς γλουτένη

1 ώραΒαθμός δυσκολίας: 2Χρόνος ψησίματος και θερμοκρασία:45 λεπτά στους 200° C Υλικά: 230gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις2 αυγά120gr ζάχαρη1 πακέτο μπέικιν πάουντερ1 βανίλια σε σκόνη150ml νερό150gr βούτυρο ή μαργαρίνη Υλικά για τη γέμιση:3 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κομμάτια40gr ζάχαρη1 κουταλιά κανέλλα Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο. Χτυπήστε τα αυγά με τη […]

Τάρτα βερίκοκου Gluten Free

Τάρτα βερίκοκου Gluten Free

Υλικά: 150γρ αλεύρι Schär MIX C για όλες τις χρήσεις75 γρ ζάχαρη1 αυγο75γρ μαργαρίνηΓάλα, όσο χρειάζεται1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν – πάουντερΞύσμα ενός λεμονιούΜαρμελάδα βερίκοκο Εκτέλεση: Τοποθετήστε το αλεύρι MIX C σε ένα μεγάλο μπολ και φτιάξτε μια τρύπα στο κέντρο. Βάλτε τη ζάχαρη, το αυγό, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα λεμονιού […]

Μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη για άτομα με κοιλιοκάκη

Μπεσαμέλ χωρίς γλουτένη για άτομα με κοιλιοκάκη

5 – 10 λεπτάΒαθμός δυσκολίας: 1Για 4 μερίδες Υλικά: 40gr αλεύρι ΣΑΡ Mix C για όλες τις χρήσεις560gr γάλα40gr βούτυροΛίγο αλάτιΛίγο μοσχοκάρυδο για τη γεύση Εκτέλεση: Λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και μετά προσθέστε το αλεύρι. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε στη συνέχεια το γάλα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίστε να […]

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες με αλεύρι Harisin

Παραδοσιακοί Λουκουμάδες με αλεύρι Harisin

Υλικά : • 5 ½ φλιτζάνια HARISIN αλεύρι • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για τη μαγιά Χλιαρό νερό (όσο πάρει για τη ζύμη) 1 κουταλάκι αλάτι Λάδι για τηγάνισμα 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1 φλιτζάνι μέλι 1 φλιτζάνι νερό  Κανέλλα Εκτέλεση: 1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και του προσθέτουμε το αλάτι. Διαλύουμε […]