Muffins με κομμάτια Σοκολάτας με μείγμα Mulino Marello αλεσμένο σε Πέτρα

Υλικά για 16 μάφινς

210 g Φυσικό Μείγμα Αλεύρου για Κέικ Mulino Marello

3 μέτρια αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

άλας

135 γρ ζάχαρη άχνη

125 g απλό γιαούρτι χωρίς λακτόζη

15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ βανίλιας

90 ml ηλιέλαιο

70 γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτας

Μέθοδος

Τοποθετήστε τα αυγά, μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ και αρχίστε να χτυπάτε τα αυγά με ένα ηλεκτρικό σύρμα.

Μετά από λιγότερο από ένα λεπτό, προσθέτουμε λίγη-λίγη τη ζάχαρη και χτυπάμε τα αυγά για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνουν ωραία και να αφρατέψουν.

Όταν τα αυγά είναι ωραία και αφρό, προσθέτουμε το λάδι και το ανακατεύουμε με το σύρμα. Αφού το ανακατέψουμε, προσθέτουμε το γιαούρτι και το ανακατεύουμε με το σύρμα. Όταν ομογενοποιηθεί και το γιαούρτι, παίρνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα κοσκινίζουμε, προσθέτοντάς τα δύο φορές στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη (τα ανακατεύουμε καλά με ένα ηλεκτρικό σύρμα).

Τώρα προσθέστε τα καλυμμένα με αλεύρι κομματάκια σοκολάτας στο μείγμα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα. Τοποθετούμε τις επενδύσεις στα ταψιά για μάφιν, προσθέτουμε το μείγμα στις στρώσεις (με ένα κουτάλι ή μια σέσουλα παγωτού) και ψήνουμε σε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 160° για 30 λεπτά.

Σε προθερμασμένο αεριζόμενο φούρνο στους 150/155° για 30 λεπτά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *