Υλικά για τις τορτίγιες (12 τεμάχια)
-
550 γρ. αλεύρι καλαμποκιού για πολέντα (Polenta Χοντρόκοκκη Mulino Marello)
-
430 ml χλιαρό νερό
-
10 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Σε ένα μπολ, ρίξτε το αλεύρι και προσθέστε σταδιακά το χλιαρό νερό, ζυμώνοντας με το χέρι μέχρι να σχηματιστεί μια συμπαγής ζύμη.
-
Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε μέχρι να γίνει λεία και μη κολλώδης.
-
Χωρίστε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια και καλύψτε τα με μεμβράνη για να μην ξεραθούν.
-
Τοποθετήστε κάθε μπαλάκι ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας και ανοίξτε το με πλάστη σε πάχος περίπου 5 mm.
-
Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ή ένα πιάτο, κόψτε κύκλους διαμέτρου περίπου 20 cm.
-
Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήστε κάθε τορτίγια για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
-
Αφήστε τις τορτίγιες να κρυώσουν ελαφρώς και τοποθετήστε τις πάνω σε πλάστη ή μπουκάλι για να πάρουν το χαρακτηριστικό σχήμα του τάκος.
🥩 Υλικά για τη γέμιση
-
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
-
150 γρ. κόκκινες πιπεριές
-
60 γρ. κρεμμύδι
-
2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
-
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν ή τσίλι
-
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
-
2 ώριμες ντομάτες
-
Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
-
Φρέσκια σαλάτα, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
-
Πλύνετε και κόψτε τις πιπεριές σε μικρά κομμάτια, αφαιρώντας τα λευκά μέρη.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου 2 λεπτά.
-
Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
-
Προσθέστε τον κιμά, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, αλάτι και πιπέρι.
-
Μαγειρέψτε για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθεί ο κιμάς και να δέσει η σάλτσα.
🥗 Σερβίρισμα
Γεμίστε κάθε τορτίγια με τη γέμιση του κιμά και προσθέστε φρέσκες φέτες ντομάτας, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μαϊντανό και σαλάτα της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τριμμένο τυρί ή σάλτσα για επιπλέον γεύση.