Υλικά για 1 μεγάλη πίτσα σε ταψί διαμέτρου 35 εκ:
500 g Μίγμα από φυσικά αλεύρια για πίτσα και Focaccia Mulino Marello
1 κύβο φρέσκιας μαγιάς
400 ml ζεστό νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3-4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό αλάτι
Πελτέ ντομάτας, ρίγανη και τα αγαπημένα σας υλικά για να καρυκεύσετε.
Μέθοδος
Διαλύουμε τη φρέσκια μαγιά σε λίγο νερό με το κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.
Σε ένα μπολ βάζουμε το φυσικό μείγμα αλευριού και προσθέτουμε το νερό με τη διαλυμένη μαγιά. Ξεκινήστε το ανακάτεμα με ένα κουτάλι και προσθέστε το υπόλοιπο νερό ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι και ζυμώνουμε δυνατά με τα χέρια βοηθώντας ενδεχομένως με λίγο αλεύρι. Η ζύμη θα είναι μαλακή και πολύ ενυδατωμένη. Σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και αφήνετε να ξεκουραστεί για μια ώρα. Μόλις περάσει αυτός ο πρώτος χρόνος ζύμωσης, στρώστε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και ρίξτε τη ζύμη. Το μοιράζετε με βρεγμένα χέρια και το αφήνετε να φουσκώσει σκεπασμένο για περίπου μια-δυο ώρες. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε με τον πελτέ ντομάτας και προσθέτουμε τη ρίγανη και τα υλικά της αρεσκείας μας. Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά, προσαρμόστε με τον φούρνο σας και αξιολογήστε εάν χρειάζεται περαιτέρω μαγείρεμα. Τα τελευταία 10 λεπτά γεμίστε την πίτσα σας όπως θέλετε, ολοκληρώνοντας το μαγείρεμα. Είναι φυσιολογικό να παραμένει ελαφρώς υγρό γιατί δεν περιέχει πρόσθετα άμυλα ή κόμμεα.
Το κόβουμε και το σερβίρουμε ζεστό!
Τα υλικά φτιάχνουν μία παχιά πίτσα αλλά μπορείτε να μοιράσετε αυτή τη ζύμη στο παραλληλόγραμμο ταψί του φούρνου και να φτιάξετε μια λεπτότερη πίτσα.
Καλή σας απόλαυση