Για ένα σωστό μεσημεριανό γεύμα διακοπών, δεν μπορείτε να παραλείψετε ένα γευστικό πρώτο πιάτο με βάση τα γεμιστά ζυμαρικά.
Τα κανελόνια χωρίς γλουτένη Piaceri Mediterranei συνδυάζονται πολύ καλά με τα πιο ρουστίκ καρυκεύματα. Γρήγορη και εύκολη προετοιμασία, απλά γεμίστε τα με τη γέμιση που θέλετε, αλατοπιπερώστε τα με ένα ρευστό dressing και ψήστε τα.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
12 – 16 κανελόνια χωρίς γλουτένη Piaceri Mediterranei
600 γραμμάρια ντοματίνια
500 γρ κιμά χοιρινό
100 g μαγειρεμένο ζαμπόν χωρίς γλουτένη
1 πράσο
20 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
100 γραμμάρια φρέσκιας ρικότα
1 αυγό
50 γρ παρμεζάνα τριμμένη + λίγη
1 σκελίδα σκόρδο
Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για γεύση
Βούτυρο για γεύση
Φρέσκια μαντζουράνα
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Αλατοπίπερο
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Ετοιμάζετε τη σάλτσα για τα κανελόνια: κόβετε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι, μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε τα όλα απαλά για 30 λεπτά μέχρι να μην στεγνώσει πολύ η σάλτσα.
Τώρα ετοιμάζουμε τη γέμιση: ψιλοκόβουμε το πράσο και το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με μια κουταλιά λάδι και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Μόλις μαλακώσει, αφήστε το να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ζεστό νερό. Στη συνέχεια τα στύβουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Ρίξτε το πράσο, τη ρικότα, τα ενυδατωμένα αποξηραμένα μανιτάρια, τον κιμά, την παρμεζάνα και το ψημένο ζαμπόν χωρίς γλουτένη σε κύβους στο μπλέντερ. Ξεφλουδίστε το αυγό και προσθέστε το σε όλα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα πάντα. Μεταφέρετε το μείγμα που προκύπτει σε μια σακούλα σωληνώσεων.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας στο τηγάνι. Γεμίστε τα κανελόνια χρησιμοποιώντας ένα σακουλάκι και τακτοποιήστε τα το ένα δίπλα στο άλλο. Τα καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας που περίσσεψε. Είναι σημαντικό τα κανελόνια να έχουν ένα αρκετά ρευστό καρύκευμα για να έχετε το βέλτιστο μαγείρεμα στο φούρνο. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα ζεματίσετε για 3 λεπτά σε βραστό νερό και μετά να προχωρήσετε στη γέμιση.
Τελειώνουμε τα κανελόνια με τριμμένη παρμεζάνα, μερικές νιφάδες βούτυρο και μαντζουράνα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε τα κανελόνια σε ζεστό φούρνο. Μαγειρέψτε τα για 30 – 40 λεπτά. Στη συνέχεια τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 5 λεπτά με σβησμένο τον φούρνο. Τα σερβίρουμε ωραία και ζεστά.