Σπιτική Focaccia: Η απλή συνταγή με αλεύρι Piaceri Mediterranei.

Ανακαλύψτε το Μείγμα Ψωμιού και Πίτσας Piaceri Mediterranei.

Ιδανική για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για ορεκτικό, είτε για απεριτίφ ή για συνοδευτικό των αγαπημένων σας πιάτων, η σπιτική μας focaccia θα κερδίσει όλη την οικογένεια.

Γεμίστε το όπως θέλετε και απολαύστε το μόνοι σας ή με παρέα!

 

Συστατικά:

500 γραμμάρια Μείγμα ψωμιού και πίτσας Piaceri Mediterranei
7 γραμμάρια δραστικής ξηρής μαγιάς μπύρας (περιλαμβάνεται στη συσκευασία)
350 ml νερό
25 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Υλικά της αρεσκείας σας για τη γέμιση
ΧΡΟΝΟΣ: 2 ώρες και 30 λεπτά

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: εύκολο

Διαδικασία

Ρίξτε το μείγμα σε πλανητικό μίξερ ή μηχανή ψωμιού, προσθέστε το φακελάκι με τη μαγιά και λίγο λίγο το νερό. Όταν η ζύμη έχει απορροφήσει όλο το νερό, ρίχνουμε το λάδι ψιλοβρέχοντας και ζυμώνουμε μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με βρεγμένα χέρια ή ένα κουτάλι. Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.
Αφαιρέστε τη φοκάτσια και μόλις ψηθεί, αλείψτε την επιφάνεια με λάδι για να εξαφανιστεί η λευκή «κρούστα» που είναι χαρακτηριστική των αρτοσκευασμάτων χωρίς γλουτένη. Αφήστε να κρυώσει.
Σε αυτό το σημείο είναι έτοιμο να το απολαύσετε ως έχει, ακόμα ζεστό μόνο του ή κρύο για τη γέμιση.
Χρησιμοποιήσαμε χοντρό αλάτι και δεντρολίβανο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *