Τάρτα χωρίς γλουτένη

Τάρτα χωρίς γλουτένη
  • 200 γρ. ανάμεικτο αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο
  • πρέζα αλάτι
Προετοιμασία
Κοσκινίστε το αλεύρι στον πάγκο και σχηματίστε μια λακκούβα. Προσθέστε στο κέντρο το αυγό και τη ζάχαρη και ανακατέψτε προσεκτικά το αυγό και τη ζάχαρη. Προσθέστε 1 πρέζα αλάτι και απλώστε όλο το κρύο βούτυρο σε κομμάτια. Στη συνέχεια, ζυμώστε γρήγορα τη ζύμη με τα δάχτυλα από έξω προς τα μέσα μέχρι να σχηματίσετε μια μπάλα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο, αφήστε την να μαλακώσει λίγο και απλώστε την με τον πλάστη. Βάλτε τη ζύμη σε φόρμα για τάρτα και τρυπήστε την με ένα πιρούνι. Απλώστε τη μαρμελάδα, σχηματίστε με την υπόλοιπη ζύμη λωρίδες που θα τις τοποθετήσετε σε μορφή πλέγματος και αλείψτε την επιφάνεια με αυγό. Ψήστε σε φούρνο με αέρα στους 175 °C για 40 λεπτά.