Μάφιν χωρίς γλουτένη

Μάφιν χωρίς γλουτένη
  • 165 γρ. ανάμεικτο αλεύρι
  • 8 γρ. μαγιά σε σκόνη
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 20 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 60 γρ. γάλα
  • Κακάο σε σκόνη
  • Κομμάτια σοκολάτας
Προετοιμασία
Ανακατέψτε το ανάμεικτο αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το γάλα και ανακατέψτε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Γεμίστε 12 φορμάκια για μάφιν και ψήστε τα σε φούρνο με αέρα στους 160 °C για 20 λεπτά. Παραλλαγή 1: Προσθέστε στο μείγμα 30 γρ κακάο και περίπου 20 γρ γάλα. Παραλλαγή 2: Προσθέστε στο μισό μείγμα 15 γρ κακάο και περίπου 10 γρ γάλα. Στη συνέχεια, προετοιμάστε τα ανάμεικτα μάφιν. Παραλλαγή 3: Προσθέστε στο μείγμα 80 γρ κομματάκια σοκολάτας.