Κέικ παντεσπάνι χωρίς γλουτένη

Κέικ παντεσπάνι χωρίς γλουτένη
  • 175 γρ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. ζελατίνη
  • 15 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά σε σκόνη
  • Μαρμελάδα
Προετοιμασία
Χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, πυκνό και κρεμώδες. Προσθέστε το κρύο γάλα και χτυπήστε. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα καθαρό μπολ μέχρι το μείγμα να σφίξει. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα για το κέικ με ένα μεταλλικό κουτάλι σούπας, όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, ώστε το κέικ να παραμείνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε το αλεύρι και τη μαγιά σε σκόνη και, στη συνέχεια, ρίξτε τα προσεκτικά στο μείγμα αυγών με ένα μεταλλικό κουτάλι σούπας ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε το μείγμα σε δύο φόρμες για κέικ 20 cm ελαφρώς λαδωμένες και καλυμμένες και ψήστε στο φούρνο στους 180° μέχρι το παντεσπάνι να ροδίσει και να γίνει αφράτο. Αφήστε τις φόρμες να κρυώσουν για 2 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε το παντεσπάνι σε ένα δίσκο. Ενώστε τις στρώσεις με τη μαρμελάδα και πασπαλίστε στο πάνω μέρος την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.