Κέικ με φρούτα του δάσους χωρίς γλουτένη

Κέικ με φρούτα του δάσους χωρίς γλουτένη
  • 225 γρ. διάφορα καλοκαιρινά φρούτα
  • 1 κουτάλι της σούπας ρευστό μέλι
  • 75 γρ. ανάμεικτο αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
  • 1 κουτάλι της σούπας μαγιά χωρίς γλουτένη
  • 2 κουτάλια της σούπας άχνη ζάχαρη
Προετοιμασία
Βάλτε τα φρούτα σε ένα επίπεδο πυρίμαχο σκεύος φούρνου 1 λίτρου. Περιχύστε το μέλι με ένα κουτάλι της σούπας, για να γίνουν τα φρούτα πιο γλυκά. Προετοιμάστε τη γαρνιτούρα για το παντεσπάνι. Χτυπήστε τους κρόκους και τη ζάχαρη με ένα ηλεκτρικό μίξερ για 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο, πυκνό και κρεμώδες. Προσθέστε το γάλα και χτυπήστε. Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να σφίξει. Προσθέστε τα σταδιακά στο μείγμα για το κέικ με ένα μεταλλικό κουτάλι σούπας, όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά, ώστε να μην πάρει αέρα. Προσθέστε το ανάμεικτο αλεύρι και τη μαγιά σε σκόνη και στη συνέχεια ρίξτε τα προσεκτικά στο μείγμα των χτυπημένων αυγών με ένα μεταλλικό κουτάλι σούπας, ώστε να σχηματιστεί ένα ελαφρύ μείγμα κέικ. Απλώστε το με ένα κουτάλι πάνω στα φρούτα και καλύψτε τα ομοιόμορφα. Ψήστε μέχρι να φουσκώσει το παντεσπάνι και να γίνει αφράτο. Πασπαλίστε την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε με κρέμα που προετοιμάσατε με το αποβουτυρωμένο γάλα.